sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Saako Kipinät jatkoa?

Menolippu - matkoja maailmanloppuun oli melko varmasti halvin teatteriprojekti, johon olen koskaan osallistunut. Hain projektia varten apurahaa Pohjois-Karjalan rahastolta helmikuussa 2012. Kun rahaa ei myönnetty, näytelmä oli toteutettava niin pienin menoin kuin mahdollista. Onneksi oSallisuushanke Salli ja Joensuun seudun monikulttuurisuusyhdistys JoMoni tukivat meitä taloudellisesti. Uuden kulman kannatusyhdistys ry. antoi Väen talon käyttöömme ilmaiseksi ja Joensuun ylioppilasteatteriyhdistys lainasi tarpeistoaan ilman korvausta. JuvenesPrint sponsoroi julistepainatuksemme. Suuri kiitos kaikille näille tahoille! Oli hienoa huomata, että aina projektien toteuttamiseen ei tarvita suuria summia rahaa.

Toisaalta pienikin käytettävissä oleva rahasumma antaa vapautta näytelmän tekijöille. Työryhmää helpottaa, kun voidaan ostaa rooliin sopiva takki kirpputorilta tai maksaa kirjastolle lentolehtisten tulostamisesta. Aivan toisenlaisista summista puhutaan, jos yhden tai useamman tekijän tulisi saada työstään asianmukaista palkkaa.

Eri tahot myöntävät apurahoja taide- ja kulttuuritoimintaan. Pohjois-Karjalan taidetoimikunnan ja Suomen Kulttuurirahaston edelliset hakuajat päättyivät 31.10.2012. Hain rahaa kummastakin organisaatiosta, jotta monikulttuurista teatteritoimintaa voitaisiin jatkaa ja kehittää Joensuussa. Hakemiini summiin sisältyy osa-aikaisten työntekijöiden palkkoja sekä tila-, puvustus-, lavastus-, tekijänoikeus- ja markkinointikuluja. Toteutuessaan teatteriprojekti käynnistyisi syksyllä 2013. Päätökset apurahoista luvattiin tehdä noin kolmen kuukauden kuluessa. Jännityksellä odotan, saako Kipinät jatkoa.

Maria Korkatti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti